Zorgverleners

Zorgverleners leren ook

Wat vinden zorgverleners van Luistertijd?

We willen graag onderzoeken wat u van Luistertijd vindt. Daarom vragen we u om mee te doen aan het wetenschappelijke onderzoek dat gekoppeld is aan deze website. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) met subsidie van KWF Kankerbestrijding. Op deze pagina en op Over Luistertijd vindt u meer informatie. U beslist zelf of u wilt meedoen. Lees de informatie goed en rustig door. Onder Contact vindt u de gegevens van de onderzoekers voor vragen en aanvullende informatie. Hieronder wordt beschreven wat het onderzoek inhoudt en wat deelname voor u betekent.

Communicatieprogramma
Na registratie op de website krijgt u een persoonlijk account op de website. Daarna kunt u via uw persoonlijke account op de website een communicatieprogramma volgen, dat bestaat uit korte videofragmenten.  De fragmenten komen uit twee zogeheten videodagboeken van twee patiënten en hun partners. De fragmenten zijn bedoeld om voorbeelden van goede communicatie door de zorgverlener te tonen. Voor het voltooien van het programma is het de bedoeling dat u alle 12 filmfragmenten uit één dagboek bekijkt (Dagboek Kees). Dit dagboek wordt als eerste weergegeven. U kunt daarnaast ook de fragmenten van het andere dagboek bekijken.

Geluidsopname
Naast het bekijken van videofragmenten, biedt Luistertijd de mogelijkheid om gesprekken met uw patiënten op te nemen en terug te luisteren. Allereerst wordt, in overleg met u en/of de afdeling van uw ziekenhuis, bepaald of u alleen het communicatieprogramma volgt of dat u daarnaast ook patiënten gaat includeren voor het onderzoek en of u gesprekken op wil nemen op een audio-recorder.

Indien u gesprekken opneemt met patiënten die aangeven dat ze een geluidsopname willen van het gesprek, dan kunt u het eerstvolgende gesprek opnemen met een audio-recorder en deze vervolgens uploaden op de website. De opname wordt dan beschikbaar voor de desbetreffende patiënt en voor u. Over de specifieke procedure en het opnemen en uploaden van audio krijgt u nog nadere informatie van een onderzoeker van het NIVEL.

Wat u nog meer moet weten over het onderzoek:

Wat betekent deelname voor u?

Wat gebeurt er met uw gegevens?

Medisch-ethische toetsingscommissie

Wilt u verder nog iets weten?

Ik ben patiƫnt

Wilt u gebruik maken van Luistertijd? Registreer u dan via de onderstaande knop. Of log direct in als u zich al eerder geregistreerd heeft.

Registreer nu Inloggen

Ik ben zorgverlener

Wilt u gebruik maken van Luistertijd? Registreer u dan via de onderstaande knop. Of log direct in als u zich al eerder geregistreerd heeft.

Registreer nu Inloggen