Patiënten

Patiënten staan centraal

Wat vinden patiënten van Luistertijd?

We willen graag onderzoeken wat u van Luistertijd vindt. Daarom vragen we u mee te doen aan het wetenschappelijke onderzoek dat gekoppeld is aan deze website. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) met subsidie van KWF Kankerbestrijding. U beslist zelf of u wilt meedoen. Op deze pagina vindt u informatie over het onderzoek. Lees de informatie goed en rustig door.

Communicatieprogramma
Na registratie op de website krijgt u een persoonlijk account op de website. Daarna kunt u via uw persoonlijke account op de website een communicatieprogramma volgen, dat bestaat uit korte videofragmenten. De fragmenten geven u voorbeelden van hoe u bepaalde dingen kunt bespreken met uw zorgverlener. Aan de hand van vragen die u bij de registratie heeft ingevuld over wat u belangrijk vindt, worden zes videofragmenten voor u geselecteerd. U kunt daarnaast het hele dagboek (of beide dagboeken) bekijken.

Geluidsopname
Naast het bekijken van videofragmenten, is het mogelijk om het eerstvolgende gesprek met uw oncologisch zorgverlener te laten opnemen met behulp van een audio-recorder. Dit hoeft niet, maar dat mag. Het hangt ook af van uw zorgverlener of hij/zij het gesprek wil opnemen. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw zorgverlener. U bent natuurlijk vrij om het gesprek zelf op te nemen.
Indien uw zorgverlener het gesprek opneemt, kan uw zorgverlener de geluidsopname uploaden op de website, via een afgeschermde beveiligde omgeving. Naderhand kunt u dit gesprek rustig terugluisteren op de website, eventueel met een naaste. Alleen uzelf en uw zorgverlener hebben op de website toegang tot dit gesprek.

Wat u nog meer moet weten over het onderzoek:

Wat betekent deelname voor u?

Wat gebeurt er met uw gegevens?

Medisch-ethische toetsingscommissie

Wat gebeurt er als u niet wil deelnemen aan dit onderzoek?

Wilt u verder nog iets weten?

Ik ben patiënt

Wilt u gebruik maken van Luistertijd? Registreer u dan via de onderstaande knop. Of log direct in als u zich al eerder geregistreerd heeft.

Registreer nu Inloggen

Ik ben zorgverlener

Wilt u gebruik maken van Luistertijd? Registreer u dan via de onderstaande knop. Of log direct in als u zich al eerder geregistreerd heeft.

Registreer nu Inloggen